1 Ocak 2020 Çarşamba

KARAKTER DAĞINIKLIĞI


Bazı insanlar var ki ; ilk iletişim kurmaya başladığımızda ne kadar mütevazi ve doğru düşünceler içerisinde diye, kafamızın içinde olumlu yönde adlandırırız. Biraz zaman geçer ve kurduğu cümlelerin anlamını yitirecek davranışlar sergiler. Bakarsınız ki, aslında hani şu internetten kopyala yapıştır özlü sözler paylaşıp kendilerine hayali karakter ürünü yerleştiren insanlar vardır ya bu da onun sanal alemden çıkan gerçeğimizde var olan insan figürlerine eş değerdir.

Böyle insanlar kendilerini bir kaç gün içinde mutlaka eleveriyor. Kimisi direk ortaya çıkartırken kimisi de 'gizli özne' gibi ortaya çıkartır. Bu gizli özne edasında olanları sağduyusu, hisleri olan ve biraz da olsun insan psikolojisi anlayanlar erken farkedebiliyor. Direkt ortaya çıkartan kendini belli eden insanlara da zaten çaba sarfetmenize gerek bile kalmıyor. Onlar zaten kendi kendilerini eleveriyor kendinizi bile yormanıza gerek kalmıyor.

Sonuç olarak ister gizli özne edasında olanlar olsun, ister direkt kendini gösterenler olsun farketmez bu insanların yaptıkları ile söyledikleri sözler uyum sağlamıyorsa, o insanın en belirleyici özelliği ; 
' Karakter Dağınıklığı' dır. 

Erengül Ezgin
Sosyolog
Çocuk Gelişim Eğitimcisi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar