13 Ekim 2019 Pazar

KÖTÜLER HER ZAMAN İYİ GÖRÜNENDİR




Bazen istediğiniz gibi gitmez hayat. Yanılırsın, düşersin, hata yaparsın, yanlış yola saparsın... Ama farkında olmazsın bir şeyin! Yanıldığında, düşerken, hata yaparken, yanlış yola saparken yanında bulunan insanlar o farkına vardığın noktada yanında olmaz. Yanında olmayan insanlar zaten seni bir yanlışa sürüklemedi mi ve en çok onlar yara almanıza katkı sağlamadı mı? En acı veren de zaten yola çıktığınız insana duyduğunuz güvenin yıkılması.

Size zarar verecek insanlar zaten kendini 'iyi insan' olarak gösterip, sırtınızı güvenle yaslayacağınız profil olarak gösterir. Güven... Öyle kolay da olmuyor işte! O güveni kazanmak için kırk takla atıp size yara açan değil yara kapatan oluyor. En azından size öyle hissettiriyor. Fakat ne tuhaftır ki en büyük yıkıntıyı, en büyük yarayıda onlar açıyor. 'en iyi dost', 'en iyi sevgili', 'en iyi eş' ve 'en iyi arkadaş' en en en hep en iyi diyerek başlanılan insan hep en kötü oluyor.

Tercihlerde de bazen kendinizi aşan noktalar oluyor. Hani cümlemin başında söylediğim gibi yanılırsın! Yanılgılar bir tek sizin yanıldığınız nokta fakat bir tek sizin de hatanız değil. Zaten yaptığınız da bir hata ya da yanlış değil. Bizler insanlara güvenmenin, insanları sevmenin iyilik olduğunu temiz bir kalpte bulunduğunu öğrenmiş insanlarız ki, zaten öyle de... Kendinize bütün suçu yüklemenin mantıksız olduğunu unutmayalım. Onlar zaten kötülüğü oyun edinmiş ya da bir tiyatro sahnesindeki kötü insan figürünü rol almış. Unutmayın! Kötüler her zaman diğer insanlara karşı hep en iyi görünendir ve en iyi insanları sahnesine alıp o oyuna davet edendir. Ancak oyun bittiğinde sahne perdesi kapanmaya başladığında o iyi insanlar kötüyü öğrenecek farkedecek.

Fakat bilmedikleri dört şey var. Birincisi; sadece sahne dışındaki seyirciler en başından beri kötü olduğunu biliyor. İkincisi; seyirci olmayanlar o oyunun olduğundan bile bihaberler sadece onları kandıra bilirler. Üçüncüsü; oyun bittiğinde kötülerin sahne arkasında yaşanacak o curcunadan o yaşanacak hadiseden haberi de yok. Ve dördüncüsü ise; perde kapandığında kötülerin düşmanı iyileri koruyan olacak bunu da hiç ama hiç unutmayın.

Erengül Ezgin 
Sosyolog 
Çocuk Gelişim Eğitimcisi 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar